Музикант Мерилін Менсон заперечує звинувачення в насильстві над жінками. Проти нього вимагають розслідування

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Музикант Мерилін Менсон заперечує звинувачення в насильстві над жінками. Проти нього вимагають розслідування

Sean Molin / Flickr

Американський шок-рокер Мерилін Менсон заперечив обвинувачення в сексуальному та психологічному насильстві з боку своєї колишньої нареченої Еван Рейчел Вуд та інших жінок. За словами музиканта, чиї шоу роками збирають тисячі фанатів, він будував свої інтимні стосунки лише на основі взаємної згоди з партнерами.

Про це музикант, чиє справжнє ім’я — Браян Г’ю Ворнер, написав у Instagram.

За словами Ворнера, його творчість і життя довгий час спричинюють суперечки у суспільстві — зокрема, музиканта на державному рівні звинувачували у нігілізмі, ненависті та поклонінні злу. Йому навіть закидали відповідальність за самогубства серед підлітків.

Однак музикант переконує, що заяви про сексуальне насильство з боку його колишньої нареченої Вуд та кількох інших жінок є «жахливим викривленням реальності».

«Мої інтимні стосунки завжди будувалися на взаємній згоді з партнерами-однодумцями», — написав він.

За словами Ворнера, звинувачення в насильстві є «викривленням минулого», причин якого він не розуміє.

«Він почав залицятися до мене, коли я була підлітком, і жахливо ображав мене протягом багатьох років. Мені промивали мізки і змушували підкоритися», — говорила його колишня партнерка Вуд, відома широкому загалу за роллю в серіалі «Світ Дикого Заходу».

Еван Рейчел Вуд і Браян Гʼю Ворнер (Мерилін Менсон), 2007.

Eric Charbonneau / Wireimage

Після цього проти музиканта висунули схожі обвинувачення ще чотири жінки. Вони закидають Ворнеру зґвалтування та психологічне насильство і скаржаться на психічні розлади, як наслідок стосунків з ним.

Через обвинувачення в насильстві лейбл Loma Vista Recordings обмежив співпрацю з музикантом і припинив просування його останнього альбому, а також вирішив не брати участі в його майбутніх проєктах.

Ворнера не покажуть у шоу Creepshow, де він мав вести один із розділів, передає Vanity Fair. За інформацією видання, представниця законодавчого органу штату Каліфорнія Сьюзен Рубіо написала листа до генпрокуратури та ФБР з вимогою розслідувати обвинувачення проти музиканта.

«Я маю подібну травму через емоційний, психологічний та фізичний контроль з боку кривдника. Жертви майже завжди віддалені від своїх близьких, що ускладнює втечу або розрив. Зазвичай їм не вірять або залякують, щоб сиділи тихо», — пише каліфорнійська сенаторка.

За її словами, Ворнер може виявитися серійним маніяком, і якщо компетентні органи не розслідуватимуть звинувачення проти нього, може постраждати ще більше людей.

Раніше проти музиканта вже висували подібні обвинувачення. У 2018 році прокуратура Лос-Анджелеса відмовилась розслідувати справу про сексуальні злочини Ворнера, а його захисники заявляли, що будь-які звинувачення в цьому напрямку є брехливими.