Журналіст Казарін позбувся російського громадянства, яке отримав після окупації Криму

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Журналіст Казарін позбувся російського громадянства, яке отримав після окупації Криму

Сергій Бортник / «Бабель»

Український журналіст Павло Казарін, який є уродженцем Криму, повідомив, що вийшов з громадянства Росії. Паспорт отримав після окупації українського півострова. Про це він написав у Facebook.

«Після довгих роздумів російський МЗС викреслив мене зі списку російських громадян», — повідомив Казарін.

У документі посольства Росії в Україні, який оприлюднив журналіст, вказано, що вихід з російського громадянства дозволили 18 січня.

Влітку 2020 року Казарін розповів, що має російський паспорт, якого не може офіційно позбутися уже понад два роки. Документ він отримав у 2014 році. одразу після окупації Криму, оскільки хотів там залишитися. Згодом, того ж року журналіст переїхав до Києва і вирішив позбутися російського громадянства.

«На той момент я сприймав отримання російських документів як можливість і далі продовжувати жити на півострові. Тоді я працював у Москві, але після початку анексії планував звільнитися і повернутися до Криму, де жили мої батьки. Здавалося, що отримання російських документів полегшить цей процес. Повторюся, це була помилка: російські документи мені так і не стали в нагоді», — пояснював раніше журналіст у коментарі «Крим.Реалії».