У Львові лід посипають кавою — мерія пояснила, чому саме нею

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мерія Львова почала використовувати кавову гущу для боротьби з ожеледицею — після приготування кави вона має абразивні властивості, не шкодить зеленим насадженням і її не треба прибирати після використання.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Таку ініціативу запропонувала радниця міського голови Львова Ірина Оршак: «Про цю ідею я прочитала в соціальних мережах. У Facebook одна громадська організація Києва написала, що у країнах Скандинавії та Європи таким чином борються з ожеледицею у парках. Я подумала: чому б так не зробити у нас, адже Львів вважається кавовою столицею України. Львівʼяни люблять пити каву, є велика мережа кав’ярень, тому виникла ідея спробувати цей метод у нашому місті».

Гуща з кавових апаратів дещо волога, тому перед використанням її спочатку підсушують. Кавою посипатимуть поки тільки парки — там вона естетичніше виглядатиме. Крім того, за словами Оршак, кавова гуща має корисні властивості: покращує якість ґрунту, позитивно впливає на зелені насадження та не подразнює шкіру на лапах домашніх улюбленців.

Львівська міська рада

«У Львові є сотні кав’ярень — більші та менші мережі. Львівʼяни та гості міста дуже полюбляють пити каву, тому генерується багато її залишків. Є кав’ярні, через які проходить 400 горняток кави на день, є тисячі, а є десятки», — додала радниця мера.

Каву, яку використовували, зібрали в «Копальні кави», також долучилась «Арома кава».

Львівська міська рада