Neuralink Ілона Маска імплантувала в мозок мавпи чип, який дозволив їй грати у відеоігри

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія винахідника Ілона Маска Neuralink успішно імплантувала в мозок мавпи нейроімплантат для підключення до компʼютера, після чого вона змогла грати у відеоігри за допомогою розуму.

Про це пише Bloomberg.

Маск заявив, що вживлення чипу було безболісним. Він запевнив, що примат «щасливий», а нейроімплантат не заподіює йому шкоди. Маск також додав, що тварини утримуються в гарних умовах.

У Neuralink планують імплантувати чип ще одній мавпі, щоб примати могли грати один з одним у віртуальний пінг-понг.

Маск пообіцяв через місяць показати відео з мавпами, які грають у відеоігри.

Він пояснив, що технологія нейроімплантатів у майбутньому повинна допомогти усувати наслідки травм головного і спинного мозку, а також повертати втрачені через них здібності.

  • Американський стартап Neuralink Ілона Маска влітку 2019 року вперше представив технологію вживлення в мозок ниток, які зчитують інформацію. Мета розробки — імплантація «ниток» паралізованим людям, які дозволять їм працювати з компʼютерами і телефонами «силою думки». У майбутньому Маск розраховує, що імплантати допоможуть людям «спілкуватися телепатично» і завантажувати в мозок незнайому іноземну мову.
  • У серпні 2020 року Neuralink успішно імплантувала свині бездротовий чип під назвою Link для підключення мозку до компʼютера.