ЗМІ оприлюднили деталі «фараонівського» контракту Мессі у «Барселоні». Футболіст обіцяє звернутися до суду

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ЗМІ оприлюднили деталі «фараонівського» контракту Мессі у «Барселоні». Футболіст обіцяє звернутися до суду

David Ramos - FIFA / FIFA via Getty Images

Іспанське видання El Mundo опублікувало деталі контракту зірки футбольного клубу «Барселона», аргентинця Ліонеля Мессі. Сам ЗМІ назвав його «фараонівським» через величезні суми, які виплачуються гравцю.

Про це йдеться на сторінці видання.

Останній контракт футболіста розрахований на чотири роки і завершується влітку 2021 року. За весь цей час Мессі заробить 555 мільйонів євро (139 мільйонів євро щороку).

Окрім цього, у контракті є чимала кількість різних премій та виплат. Зокрема Мессі отримає додатково мільйон євро, якщо зіграє у понад 60% матчів команди за сезон. 3,5 млн євро він заробить, якщо «Барселона» переможе у Лізі чемпіонів, а за перемогу у Кубку Іспанії клуб заплатить 100 тисяч євро.

Цікавою деталлю контракту є те, що Мессі отримував право в односторонньому порядку розривати контракт з «Барселоною», якби Каталонія отримала незалежність.

Згодом адвокат Мессі повідомив, що на ЗМІ подадуть до суду через оприлюднення конфіденційної інформації. Також це може зачепити і співробітників клубу, які допустили витік інформації.

Але на наступний день видання не зупинилося і продовжило публікувати деталі контракту Мессі. Зокрема, там оприлюднили ще один пункт про премію за лояльність. У контракті вказано, що наприкінці сезону Мессі виплатять 39 мільйонів євро незалежно від того, чи продовжить він далі виступати за «Барселону».

  • Аргентинець Ліонель Мессі усю свою кар’єру провів у «Барселоні», починаючи ще з академії. У її складі він забив 650 голів у 755 матчах.
  • Улітку 2020 року аргентинець вже хотів покинути клуб. Він послався на пункт в особистому контракті. Керівництво клубу вважало, що футболіст не може піти безкоштовно, оскільки він повідомив про вихід, порушуючи пункт договору, термін дії якого нібито сплив ще 30 травня. «Барселона» була готова відпустити гравця, але за рекордну суму — щонайменше 222 мільйони євро.