Дослідження: антитіла до коронавірусу передаються від матерів до дітей під час вагітності

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Дослідники зʼясували, що антитіла до коронавірусу можуть передаватися від вагітних жінок їхнім немовлятам

Про це пише CNN.

Педіатр Дастін Фленнері з дитячої лікарні Філадельфії і його колеги вивчили понад 1 400 матерів і новонароджених. Вони виявили, що антитіла були перенесені через плаценту у 72 з 83 перехворілих жінок, яких вони досліджували. Отримані дані також дозволяють припустити, що вакцинація вагітних жінок може захистити і їхніх новонароджених дітей.

«Наші результати демонструють потенціал материнських антитіл, що захищають від SARS-CoV-2, для забезпечення захисту новонароджених від коронавірусної хвороби», — написала команда дослідників у журналі Американської медичної асоціації.

При цьому в жодного з дітей інфікованих матерів не розвинувся коронавірус. Дослідники повідомили, що в 60% жінок, у яких виявили антитіла, не було ніяких симптомів захворювання.

Попри це доктор Флор Муньос, молекулярний вірусолог з Медичного коледжу Бейлора, заявив, що антитіла проти інших вірусів, таких як грип або правець, швидко «зношуються» при передачі від матері дитині під час вагітності, тому питання вакцинації немовлят варто вивчити.