Франція заборонила вʼїзд з-за меж Євросоюзу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Франція заборонила вʼїзд з-за меж Євросоюзу

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Уряд Франції через поширення коронавірусу заборонив вʼїзд із країн, що не є членами Європейського Союзу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Винятки робитимуть лише за наявності дуже вагомих причин для вʼїзду до Франції з-за меж ЄС. За словами французького премʼєр-міністра Жана Кастекса, ці заходи набудуть чинності 31 січня. Вони стали відповіддю на стрімке поширення штамів коронавірусу, яке спостерігають останнім часом.

Посилення протиепідемічних заходів передбачає також цілковите закриття магазинів, котрі не торгують товарами першої необхідності, загальною площею 20 тисяч квадратних метрів і більше. Щодо культурних і спортивних обʼєктів та закладів, ресторанів і кафе, у Франції вони зачинені вже кілька місяців — у рамках другого локадуну. Натомість школи та магазини, котрі торгують товарами першої необхідності, можуть працювати максимум до 18:00.

Кастекс закликав посилити контроль за дотриманням комендантської години з 18:00, а також боротися з «незаконним» відкриття ресторанів. Останнім часом у Франції щодня реєструється понад 20 тисяч нових випадків інфікування. Крім того, вірусологи застерігають щодо швидкого поширення британського штаму коронавірусу, що значно більш заразний.

  • На початку січня міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран пообіцяв пришвидшити та спростити процес вакцинації населення від коронавірусу на тлі критики за повільні темпи.