Печерський райсуд заявив, що не порушував справу проти Порошенка та Байдена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Печерський райсуд заявив, що не порушував справу проти Порошенка та Байдена

NICHOLAS KAMM / Staff / Getty Images

Печерський районний суд Києва спростував порушення кримінальних проваджень стосовно колишнього президента Петра Порошенка та президента США Джо Байдена.

Про це повідомляється на сторінці суду у Facebook.

У суді пояснили, що на розгляді перебувала скарга адвоката Олександра Телешецького, який діє в інтересах нардепа Андрія Деркача. 11 вересня 2020 року скаргу адвоката суд задовільнив і зобовʼязав Офіс генерального прокурора порушити провадження за заявою Деркача від 10 серпня 2020 року та розпочати розслідування.

«За змістом заяви від 10 серпня 2020 року вбачається, що ознаки кримінального правопорушення мають дії окремих представників міжнародних організацій, без зазначення їхніх прізвищ», — повідомили в суді. Також в суді закликали не маніпулювати думкою громадськості та не поширювати неперевірену інформацію щодо судових рішень, ухвалених Печерським райсудом.

  • 26 січня адвокати Порошенка заявили, що проти нього та чинного президента США Джо Байдена відкрили два кримінальні провадження. Вони стосуються начебто їхнього втручання в роботу ексгенпрокурора Віктора Шокіна.
  • У вересні адвокати Петра Порошенка повідомили, що проти пʼятого президента відкрито щонайменше 58 кримінальних проваджень. Більшість веде Державне бюро розслідувань.