Посилення карантину в Португалії: через коронавірус людям заборонили подорожувати за межі країни

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Португалії посилили карантин через зростання кількості хворих на коронавірус — людям заборонили до 14 лютого в будь-який спосіб виїжджати з країни.

Відповідне рішення Рада міністрів ухвалила 28 січня.

Як зазначається, заборона на виїзд почне діяти з неділі, 31 січня. Невідкладні робочі поїздки, для отримання медичної допомоги чи з гуманітарною метою, а також в окремих випадках для воззʼєднання родини обмежуватися не будуть. Також між Португалією та Іспанією буде запроваджено прикордонний контроль, коли туристам не дозволено в’їзд.

З 15 січня в Португалії діє локдаун. Школярі, які мали 5 лютого повернутися до шкіл, залишаться на дистанційному навчанні. Онлайн-уроки почнуться 8 лютого.

Для вирішення проблеми нестачі медичного персоналу служба охорони здоровʼя Португалії буде наймати лікарів з іноземною кваліфікацією на річні контракти.

  • Останнім часом у Португалії щодоби фіксують рекордну кількість хворих на коронавірус: 27 січня повідомили про понад 15 тисяч осіб, 28 січня було 16 432 випадки інфікування. Від початку епідемії від COVID-19 у Португалії померли 11 608 осіб, з них понад 3 тисячі пацієнтів — за останні два тижні.
  • У листопаді 2020 року через високий щоденний приріст хворих на коронавірус уряд запроваджував комендантську годину.
  • Раніше уряд Бельгії заборонив усім жителям країни виїжджати на відпочинок за кордон.