Комісія Київської міськради підтримала передачу центру «Бабин Яр» трьох земельних ділянок. За дві з них був конфлікт зі стрілецьким клубом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин підтримала передачу в оренду благодійній організації «Фонд Пам’яті «Бабин Яр» трьох земельних ділянок на території Бабиного Яру. Про це повідомила пресслужба Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»(BYHMC).

У центрі зазначають, що вказані земельні ділянки прилягають до інших ділянок, які вже перебувають в оренді фонду.

«Десятиліттями ці ділянки перебувають в занедбаному стані. Одна з них раніше використовувалася як виробнича база під час будівництва станції метро «Дорогожичі» і досі є засміченою. Дві з цих ділянок належать до території колишнього єврейського кладовища, нам важливо зберегти цю землю від потенційної забудови», — пояснюють у центрі.

Водночас там додають, що передача цих ділянок в оренду дозволить запропонувати комплексне ландшафтне рішення.

Остаточне рішення щодо передачі ділянок в оренду ухвалюватимуть на засіданні Київської міськради.

Про що йдеться?

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» орендує в урочищі дві земельні ділянки, тепер ж вирішив взяти в оренду ще три терміном на пʼять років.

Дві з них межують із ділянкою, на якій розташований тир, збудований ще за радянських часів. У 1993 році там почав працювати спортивно-технічний центр «Відродження», його очолює підприємець Андрій Семидідько, який відкрив там стрілецько-спортивний клуб «Реаліст». Він виступає проти здачі цих ділянок в оренду, побоюючись, що BYHMC перекриє під’їзд до будівлі тиру та змусить центр закритися.