Помер радянський актор Василь Лановий

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Помер радянський актор Василь Лановий

У Москві на 88-му році життя помер народний артист СРСР Василь Лановий. Нещодавно він разом з дружиною підхопив коронавірус. 28 січня його стан різко погіршився, настала клінічна смерть, яку артист зміг пережити. Проте пізніше у нього зупинилося серце.

Про це повідомила інформаційному агентству ТАСС його дружина Ірина Купченко.

Він відомий своїми ролями у фільмах «Червоні вітрила», «Анна Кареніна», «Війна і мир», «Сімнадцять миттєвостей весни», «Зустріч на далекому меридіані», «Лицарський роман», «Три мушкетери» (2013 рік).

За одними даними, актор народився в Одесі, себе він називав українцем, хоча в його офіційній біографії написано, що він родом з Москви.

У лютому 2014 разом з групою інших українців у Росії звернувся до тодішнього президента Віктора Януковича із закликом застосувати силу до учасників Євромайдану:

«Ми просимо вас, шановний Вікторе Федоровичу, в імʼя порятунку цілісності України і життя мільйонів українців, серед яких наші матері, батьки, брати і сестри, застосувати всю владу і силу, яка є у ваших руках, щоб навести порядок у країні. Ті, хто призвів до всього цього свавілля, повинні бути негайно заарештовані та піддані суду».

11 березня 2014 року він підписав звернення діячів культури Російської Федерації на підтримку політики російського президента Володимира Путіна у Криму та в Україні.