Кремль заявив про «серйозні розбіжності» Москви та Вашингтону щодо війни на Донбасі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Кремль заявив про «серйозні розбіжності» Москви та Вашингтону щодо війни на Донбасі

Фото УНІАН

У Кремлі заявили про серйозні розбіжності між Москвою і Вашингтоном щодо війни на Донбасі. Напередодні президенти обох країн Володимир Путін і Джо Байден поговорили телефоном — США заявили про рішучу підтримку суверенітету України.

Заяву Кремля озвучив речник російського президента Дмитро Пєсков, передає РБК.

У нього запитали, чому Кремль у своєму повідомленні після розмови написав про «внутрішньоукраїнський конфлікт», а пресслужба Білого дому — про російську агресію.

«Використані фрази саме відображають позицію сторін, і, звичайно, різниця у формулюваннях говорить про серйозні розбіжності з цього приводу», — відповів Пєсков. При цьому Москва і Вашингтон готові продовжувати діалог для обговорення цих розбіжностей.

На питання, чи обговорювали Путін і Байден відновлення зустрічей на рівні помічників президентів Росії і США для переговорів щодо Донбасу, Пєсков відповів негативно: «Ні, в деталі не вдавалися». Раніше контакт з цього питання підтримували колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і експомічник президента Владислав Сурков.

Напередодні президентських виборів Байден заявляв наступне: «Як президент я поясню Кремлю, що вони мусять закінчити свою агресію та окупацію України. Адміністрація Байдена та Гарріс гарантує, що Україна отримає необхідну економічну та військову підтримку, зокрема летальну зброю. Водночас закликаю Україну проводити важливі реформи, які є життєво необхідними для її успіху».