В Україні можуть підвищити неоподатковувану вартість посилок з-за кордону. Рада попередньо схвалила закон

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Україні можуть підвищити неоподатковувану вартість посилок з-за кордону. Рада попередньо схвалила закон

Unsplash / RoseBox

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який дозволяє ввезення посилок вартістю до €150 без мита та податку на додану вартість (ПДВ).

За відповідний проєкт проголосували 346 народних депутатів.

Як вказується в пояснювальній записці, законопроєкт передбачає збільшення сумарної межі оподаткування ввезеного товару для одного одержувача-фізичної особи до €150 (нині українці повинні сплачувати мито та податки за замовлення понад €100).

Також пропонується встановити базою оподаткування частину вартості, що перевищує еквівалент €150.

У разі ухвалення законопроєкту українці отримають можливість відстрочення сплати податку на додану вартість протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру за умови оформлення додаткового.

Окрім цього, пропонується впровадити електронне декларування посилок та розширити перелік документів для підтвердження реальної вартості товарів.

«Покупки з-за кордону — це можливість придбати якісні, ексклюзивні та недорогі товари. Законопроєктами № 4278 та № 4279 ми нарешті повертаємо українцям право отримувати без оподаткування замовлення з іноземних інтернет-магазинів на суму до 150 євро», — написала на своїй сторінці у Facebook заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

  • З 1 січня 2019 року набрав чинності податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад €100 для одного одержувача-фізособи. До 30 червня 2019 року діяв перехідний період з лімітом у €150. Перед тим українці могли отримувати скільки завгодно посилок з-за кордону вартістю до €150, не сплачуючи за них податки або мито.