Тимошенко прокоментувала листування з Єрмаком — хоче переконати «змінити державну стратегію», говоритиме не лише з ним

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Глава фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко прокоментувала листування з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, оприлюднену напередодні у ЗМІ. Вона пояснила, що хоче переконати владу «змінити державну стратегію».

«Як лідер опозиційної фракції всіх зусиль докладатиму для того, щоб і чиновників від влади переорієнтовувати для того, щоб працювати для країни. Я використовуватиму всі можливості, що переконати змінити взагалі стратегію, яка нині є в державі, яка віддає наші ресурси, можливості, землю, фінанси глобальним фінансовим спекулянтам, а Україні залишає тільки борги та бідність», — сказала Тимошенко, яку цитує Інтерфакс-Україна.

Лідерка «Батьківщини» наголосила, що готова спілкуватися «з усіма чиновниками без винятку», зокрема й з тими, які зараз при владі. Водночас вона не відповіла на запитання про те, наскільки близькими є її відносини з Єрмаком.

Глава Офісу президента поки ніяк не прокоментував оприлюднене листування.

Про що йдеться?

Напередодні видання «Букви» оприлюднило фото листування Тимошенко та Єрмака. Журналісти зафіксували, як під час засідання Ради Єрмак телефонував Тимошенко. А потім він спитав її у повідомленні, чи встигла вона поговорити з Сергієм (його прізвище чи посада не вказані). На це Тимошенко відповіла, що вже розмовляла зі Стефанчуком (імовірно, йдеться про віцеспікера Ради).

Також журналісти сфотографували частину попереднього листування – у ньому Тимошенко повідомляє Єрмаку, що вже повернулася до Києва та «підготувала матеріали». Про які «матеріали» йдеться — не вказано. Тимошенко тільки додає, що «готова продовжити розмову», тому запрошує його «в гості».