Комітет Ради підтримав законопроєкт про виплату премій у 100 тисяч гривень найкращим школярам за результатами ЗНО

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Комітет Верховної Ради рекомендував нардепам ухвалити законопроєкт про виплату премій 30 найкращим випускникам за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це у Facebook написала член комітету, нардеп Наталія Піпа.

«Гарна новина для усіх, хто готується до ЗНО! Підтримали на освітньому комітеті Постанову: 30 випускників, які найкраще складуть ЗНО, отримають грошову винагороду, по 100 тис грн», — пояснила вона.

Для отримання премії випускник має набрати сумарно за чотири предмети ЗНО не менше 790 балів, а один із предметів обов’язково має бути складений на 200 балів. До того ж, однією з умов є вступ до українського вишу.

Напередодні міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, що на пробне ЗНО в 2021 році зареєструвалися майже 140 тисяч людей. Минулого року таких охочих було 218 тисяч.

  • В Україні запровадять премії у розмірі 5 тисяч гривень для тих, хто набрав під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 200 балів з двох та більше предметів. Йдеться про премії для учасників ЗНО, які здобули повну загальну середню освіту (закінчили 11 класів).