Рада зібралася на перше засідання в 2021 році. Фракція «Голос» змінила голову

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У вівторок, 26 січня, Верховна Рада повернулася до роботи — голова парламенту Дмитро Разумков відкрив перше в 2021 році засідання.

У залі зареєструвався 251 народний депутат.

Згідно з порядком денним, нардепи планують сьогодні розглянути законопроєкти про референдум, електронний рецепт, електронний лікарняний та електронні трудові книжки, про перейменування Фонду соціального захисту інвалідів, законопроєкт щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості, посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів та інші.

Також на засіданні присутній премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

На початку засідання Разумков оголосив, що головою фракції «Голос» у Раді замість Сергія Рахманіна став Ярослав Железняк.

«Відповідно до статті 60 Регламенту Верховної Ради, а також згідно з протоколом зборів фракції партії «Голос» від 28 грудня 2020 року повідомляю про обрання головою депутатської фракції «Голос» Железняка Ярослава Івановича, заступником голови фракції — Костенка Романа Васильовича», — сказав він.

Ярослав Железняк народився 20 жовтня 1989 року в Маріуполі. Очолює ГО «Агентство інноваційної демократії», є викладачем Київської школи економіки (KSE), експертом Американської торгової палати. Раніше був радником колишнього премʼєра Володимира Гройсмана.

На вибори в Раду йшов під номером 4 у списку партії «Голос». Є першим заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.