З 25 січня київські школярі повертаються за парти

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
З 25 січня київські школярі повертаються за парти

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

З понеділка, 25 січня, учні столичних шкіл повертаються за парти. Якщо у місті погіршиться ситуація із коронавірусом, заклади перейдуть на змішану систему навчання — на дистанційне будуть відправляти не всіх школярів, а окремі класи чи школи.

Про це Київська міська державна адміністрація повідомила у Telegram.

Щодо студентів закладів професійно-технічної та вищої освіти, МОН виступав за те, щоб вони продовжили навчання у змішаній формі. У відомстві нагадують, що заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідемічну ситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання.

У МОН поки не повідомляють, чи можуть перенести початок весняних і літніх канікул. Проте ще до початку навчального року 2020/2021 МОН рекомендував запровадити у школах весняні канікули у період з 22 до 28 березня включно; а літні — з 1 червня до 31 серпня включно.

  • У Харкові з 25 січня відновиться навчання у школах.
  • Напередодні міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що учні випускних класів (9 та 11) після жорсткого карантину мають повернутися до шкіл. Також він запропонував повернути на очне навчання й школярів молодших класів.