Глава Генштабу Іспанії подав у відставку після звинувачень у позачерговій вакцинації від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава Генштабу Іспанії подав у відставку після звинувачень у позачерговій вакцинації від коронавірусу

Tim Reckmann / Flickr

Начальник Генерального штабу Збройних сил Іспанії генерал Мігель Анхель Вільярроя подав у відставку на тлі скандалу з позачерговою вакцинацією від коронавірусу. Про це повідомляє El Mundo.

Генерала звинуватили в тому, що він разом з іншими військовими високопосадовцями, які перебувають під його командуванням, зробив щеплення від COVID-19 поза чергою.

У звʼязку з цим Вільярроя направив міністру оборони Іспанії Маргариті Роблес клопотання про відставку. Глава військового відомства прийняла його. У своєму листі генерал заявив, що діяв за встановленими протоколами й не користувався своїм привілейованим становищем при отриманні препарату від коронавірусу.

Як пише El Pais, Вільярроя віддав наказ вакцинувати себе та інших військовослужбовців — попри те, що вони не входять у пріоритетну групу. Ця інформація викликала хвилю критики на адресу генерала.

  • Іспанія є однією з країн Європи, які найбільше постраждали від коронавірусу. За даними Worldometer, від початку пандемії у країні зареєстрували майже 2,5 мільйона випадків захворювання.
  • 26 грудня в Мадриді вперше виявили «британський» штам коронавірусу, який підтвердили одразу в чотирьох людей.