Помер американський телеведучий Ларрі Кінг

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Помер американський телеведучий Ларрі Кінг

Телеведучий та журналіст, легенда америнської тележурналістики Ларрі Кінг помер у віці 87 років. Про це повідомляється в його Twitter.

Кінг помер вранці 23 січня в медичному центрі Седарс-Синай в Лос-Анджелесі. Причина смерті не уточнюється.

На початку січня телеканал ABC з посиланням на джерело, близьке до сімʼї журналіста, повідомляв, що Кінга госпіталізували в медичний центр після позитивного тесту на COVID-19. У 2019 році він переніс інфаркт.

Ларрі Кінг вважається легендою американської тележурналістики. Народився у сімʼї емігрантів. Його батько походив з Коломиї, що в Західній Україні, а мати — з Вільнюсу (Литва). Кінг був одружений вісім разів.

З 1985 по 2010 рік вів токшоу Larry King Live на телеканалі CNN. З 2012 року вів шоу Larry King Now на Hulu. Його шоу на CNN було занесене в Книгу рекордів Гіннеса як найтриваліше шоу на телебаченні з незмінним ведучим.

За своє життя Кінг провів десятки тисяч інтервʼю з різними знаменитостями — політиками, бізнесменами, зірками шоу-бізнесу.

Зокрема, у 2000 році учасником його шоу був президент Росії Володимир Путін, який в інтервʼю сказав фразу, що стала знаменитою. На питання Кінга, що сталося з підводним човном «Курськ», Путін тоді з посмішкою відповів: «Він потонув».