Pfizer зобовʼязалася надати бідним країнам 40 мільйонів доз своєї вакцини від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Pfizer зобовʼязалася надати бідним країнам 40 мільйонів доз своєї вакцини від коронавірусу

Leon Neal / Staff

Американська компанія Pfizer зобовʼязалася постачити в 2021 році до 40 млн доз розробленої нею вакцини від коронавірусу в бідні країни, а також країни з середнім рівнем доходів.

Про це пише Associated Press.

«Ми підтримуємо місію COVAX і пишаємося тим, що працюємо разом, щоб країни, що розвиваються, мали такий самий доступ, як і решта світу, що дозволить нам зробити ще один крок на шляху до завершення цієї глобальної пандемії», — заявив генеральний директор Pfizer Альберт Бурла. При цьому, в компанії відмовилися назвати вартість контракту.

Поставки планують почати в кінці березня після укладення всіх необхідних угод. При цьому, як пише агентство, деякі експерти підкреслюють, що 40 млн доз препарату — дуже маленька кількість, оскільки ініціатива розрахована на підтримку жителів як мінімум 92 країн.

  • Раніше генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоровʼя Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що нерівність в отриманні вакцин від коронавірусу серед країн з високим і низьким рівнем доходу загрожує провалом боротьби з пандемією.
  • Перед цим ВООЗ внесла вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech до переліку препаратів, рекомендованих для екстреного використання. Експерти організації підтвердили дієвість і безпеку застосування вакцини.