У Британії суд виніс вироки відповідальним за смерть 39 вʼєтнамців у вантажівці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Британії суд виніс вироки відповідальним за смерть 39 вʼєтнамців у вантажівці

Leon Neal / Getty Images

У Британії суд відправив до вʼязниці контрабандистів, які відповідальні за смерть у вантажівці 39 вʼєтнамців. Людей незаконно перевезли через протоку Ла-Манш з Франції, а потім покинули в закритій вантажівці. За словами судді, вони померли «болісно повільною смертю» від асфіксії та перегріву.

Про це повідомляє The Guardian.

Керівника компанії далекобійників, 41-річного ірландця Ронана Хагса засудили до 20 років. Він організовував вантажівки та водіїв, щоб перевозити мігрантів. Торік він визнав себе винним у ненавмисному вбивстві та змові з метою незаконного ввезення людей до країни.

Його спільник, 43-річний механік вантажівки Георге Ніка допомагав з координацією перевезення мігрантів. Його засудили до 27 років позбавлення волі.

26-річний Моріс Робінсон, водій вантажівки з Північної Ірландії, який забрав контейнер із 39 людьми в порту в Ессексі, теж визнав себе винним у ненавмисному вбивстві та незаконному перевезенні людей. Він отримав 13 років і 4 місяці увʼязнення.

Жертвами інциденту стали 28 чоловіків, вісім жінок і троє дітей, двом з яких було по 15 років. Коли люди зрозуміли, що у вантажівці бракує кисню, вони намагалися додзвонитися до екстрених служб Вʼєтнаму. Згодом температура у вантажівці піднялася до 38,5 °C — люди почали задихатись. Вони записали прощальні послання для своїх родичів.