Начальника Житомирського облдепартаменту охорони здоров’я викрили на «відкатах» за виділення грошей на закупівлю кисневого обладнання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Начальника департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА затримали на хабарі — він вимагав «відкат» з коштів, виділених на протидію пандемії коронавірусу.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

За даними слідства, йдеться про 123 тис. гривень — 10% від виділених ним згідно з постановою Кабміну понад 1,2 млн грн для закупівлі кисневого обладнання в одну з місцевих комунальних лікарень.

Хабар, який мав принести генеральний директор цієї лікарні, був розділений на дві частини: 51 тисяча та 72 тисячі гривень. Під час отримання другої частини здирника затримали у приміщенні обласного департаменту.

Наразі посадовцю повідомили про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

  • У середині квітня 2020 року Верховна Рада створила Фонд боротьби з коронавірусом. За ці гроші планувалося забезпечити лікарні усім необхідним і компенсувати економічні втрати через карантин — допомогти безробітним і малозабезпеченим. Загалом у Фонд для боротьби з коронавірусом заклали майже 66 мільярдів гривень.