Прокуратура в апеляції наполягатиме на довічному для вбивці 11-річної Дарʼї Лукʼяненко

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Прокуратура в апеляції наполягатиме на довічному для вбивці 11-річної Дарʼї Лукʼяненко

Facebook / Vyacheslav Abroskin

Офіс генерального прокурора готує апеляцію на вирок (15 років) Миколі Тарасову — його визнали винним у замаху на зґвалтуванні й умисному вбивстві 11-річної Дарʼї Лукʼяненко в Одеській області. Про це повідомляє пресслужба Офісу.

Прокуратура вважає, що вирок не відповідає ступеню тяжкості вбивства, і клопотатиме про довічне увʼязнення.

Під час слідства Тарасов визнав свою провину й погодився з вироком. До цього він заявляв, що вбив Дашу на зло своєму батькові. Адвокат сімʼї Лукʼяненко підтвердив цю версію. Родичі дівчинки розповіли, що батько Тарасова дуже добре ставився до Даші та балував її, а син при цьому ревнував, що увага батька дістається не йому.

Нагадаємо, Дарʼя Лукʼяненко зникла вдень 13 червня 2019 року. Вона йшла з ринку, де працює її мама, на танцювальний гурток. Увечері 19 червня поліція знайшла тіло дитини на подвірʼї Миколи Тарасова в Іванівці — у вигрібній ямі. Рідні дівчинки впізнали її. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що вбивство було скоєно на сексуальному підґрунті. 20 червня 2019 року 22-річний житель Іванівки Одеської області Микола Тарасов зізнався в убивстві.

«Думская» з посиланням на дані слідства пише, що Тарасов планував зґвалтувати малолітню дівчинку ще з квітня. При цьому йшлося не конкретно про Дашу, а про будь-яку дитину, яка б йому сподобалась. Незадовго до скоєння злочину він зайшов на ринок, де працюють його мати і мати дівчинки, і взяв у останньої товар. Саме тоді він побачив Дарʼю і задумав її зґвалтувати.