Убивцю 11-річної Дарʼї Лукʼяненко засудили до 15 років вʼязниці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Убивцю 11-річної Дарʼї Лукʼяненко засудили до 15 років вʼязниці

Facebook / Vyacheslav Abroskin

Підозрюваного в убивстві 11-річної Дарʼї Лукʼяненко з Одеської області Миколу Тарасова визнали винним і засудили до 15 років вʼязниці, хоча йому загрожувало довічне. Перед цим на засіданні він намагався перерізати собі горлянку.

Про це повідомляє «Думская».

Крім того, він повинен буде виплатити потерпілій стороні 800 тисяч гривень компенсації. Із вироком Тарасов погодився.

На суді бабуся Дарʼї заявляла, що під час одного із закритих засідань Тарасов зізнався, що батьки допомагали у скоєнні злочину. Видання «Ґрати» пише, що за час процесу Тарасов три рази міняв показання, однак в останньому слові перед вироком визнав, що справді вбив дівчинку, зробивши це на зло своєму батькові. Адвокат сімʼї Лукʼяненко підтвердив цю версію. Родичі дівчинки розповіли, що батько Тарасова дуже добре ставився до Даші та балував її, а син при цьому ревнував, що увага батька дістається не йому.

Нагадаємо, Дарʼя Лукʼяненко зникла вдень 13 червня 2019 року. Вона йшла з ринку, де працює її мама, на танцювальний гурток. Увечері 19 червня поліція знайшла тіло дитини на подвірʼї Миколи Тарасова в Іванівці — у вигрібній ямі. Рідні дівчинки впізнали її. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що вбивство було скоєно на сексуальному підґрунті. 20 червня 2019 року 22-річний житель Іванівки Одеської області Микола Тарасов зізнався в убивстві.

«Думская» з посиланням на дані слідства пише, що Тарасов планував зґвалтувати малолітню дівчинку ще з квітня. При цьому йшлося не конкретно про Дашу, а про будь-яку дитину, яка б йому сподобалась. Незадовго до скоєння злочину він зайшов на ринок, де працюють його мати і мати дівчинки, і взяв у останньої товар. Саме тоді він побачив Дарʼю і задумав її зґвалтувати.