Окупанти назвали імена людей, яких привели з собою на ТКГ. Серед них колишній заступник міністра України

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Представники бойовиків «Л/ДНР» 19 січня запросили на засідання Тристоронньої контактної групи «експертів». Тоді Україна висловила обурення, чому ОБСЄ на це ніяк не відреагувала, адже бойовики на цих засіданнях перебувають неофіційно, то чому вони ще й запрошують сторонніх людей. Тепер же «міністерства» окупантів назвали імена цих «експертів».

Відповідне повідомлення опублікували «МЗС Л/ДНР».

Бойовики «ДНР» на засідання привели Владислава Теличка та Майю Пирогову. Їхнім завданням у ТКГ називають озвучення думки громадськості «республіки».

Теличко з 2008 до 2014 року працював заступником міністра з надзвичайних ситуацій України. У 1997 році він був заступником голови Донецької ОДА, а також був першим заступником голови Херсонської ОДА. Після початку війни на Донбасі він повернувся до Донецька. «Міністерство» бойовиків пише, що він займався громадською ветеранської роботою, брав активну участь у створенні «Союзу ветеранів Афганістану Донецької Народної Республіки».

Олександр Мазуркевич / УНІАН

Щодо Пирогової, то ще у 2018 році суд у Чернівцях заочно засудив її до 10 років позбавлення волі за створення терористичної організації «ДНР». Пирогову бойовики називають журналістом, блогером та волонтером. Свого часу вона керувала «міністерством інформаційної політики ДНР».

ksietta / YouTube

Окупанти з «ЛНР» заявили, що «громадськими представниками» у ТКГ з їхнього боку будуть молода «вчена ЛНР» Оксана Дібас і місцевий пропагандист Юрій Барбашов, який до російської агресії проживав у Миколаєві.

Ліворуч — Оксана Дібас. Поруч —  представник бойовиків Родіон Мірошник.

Луганський інформаційний центр

Окрім цього, «міністерства» бойовиків пишуть, що про наявність цих «експертів» на засіданні вони попереджали ОБСЄ.