У Китаї добудовують карантинний центр на 4 тисячі хворих на коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У китайській провінції Хубей в Шіцзячжуані закінчується будівництво величезного карантинного центру, який розрахований на 4 тисячі хворих на коронавірус.

Про це повідомляють телеканал CGTN і CNN.

Роботи зі зведення центру почалися 13 січня. Зараз роботи перейшли на фінальний етап — основне будівництво закінчено, повітроочисні системи і нагрівачі для води встановлені у всіх боксах.

Рішення про екстрене будівництво було прийнято після нового стрибка захворюваності. Найбільше нових хворих зафіксували саме в провінції Хубей. За останню добу там виявлено 35 інфікованих, на добу раніше — 54. Всього зареєстровано 818 активних хворих.

  • За час пандемії в Китаї було виявлено 88 557 випадків зараження і зафіксовано 4 635 смертей. КНР — одна з небагатьох країн, яка змогла зупинити масове зараження.
  • Вважається, що новий коронавірус уперше зʼявився на гуртовому ринку в місті Ухань у кінці 2019 року. Журналісти назвали першу людину з підтвердженим коронавірусом — це жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань».
  • CNN нещодавно оприлюднила розслідування, що ґрунтується на внутрішніх документах Центру з контролю та профілактики захворювань провінції Хубей, де й почався спалах коронавірусу. Там зазначається, що спершу Китай суттєво применшував кількість хворих і померлих, повільно тестував людей та здебільшого ігнорував безсимптомні випадки.