У Києві знову один із найвищих показників забруднення повітря у світі. КМДА пояснила, з чим це пов’язано

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві 20 січня фіксують високий рівень забруднення повітря. У КМДА пов’язують це з активною роботою котлів у приватному секторі через різке похолодання.

Згідно з даними пунктів спостереження за забрудненням повітря, перевищення допустимих норм фіксують у Дарницькому районі. Лабораторія Київської служби порятунку напередодні провела заміри повітря і зафіксувала, що рівень діоксиду азоту і оксиду вуглецю перевищено вдвічі. Також, зазначають у КМДА, різкий запах гарі відчувається в інших районах столиці.

Крім того, згідно з даними спостережень Центральної геофізичної обсерваторії ім. Срезневського, 19 січня зафіксували перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту та діоксиду сірки у 1,5—2 рази.

У КМДА зазначають, що накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі сприяють також погодні умови.

Фахівці радять містянам обмежити перебування на відкритому повітрі, а дітям і вагітним — взагалі відмовитися від тривалих прогулянок.Крім того, рекомендують тримати вікна зачиненими, проводити вологе прибирання та збільшити споживання рідини до 2—3 літрів на день для дорослих.

Зазначимо, 20 січня у Києві, за даними порталу QIAir, що відслідковує рівень забруднення повітря в режимі реального часу, зафіксовано один із найвищих показників у світі. Станом на ранок українська столиця перебувала на 13-му місці в рейтингу — індекс становив 163 при нормі 50. Такий рівень забруднення повітря шкодить здоров’ю людини.