Кораблетроща біля берегів Туреччини: з води дістали тіла двох українців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кораблетроща біля берегів Туреччини: з води дістали тіла двох українців

Izuddin Helmi Adnan / Unsplash

У турецькому Бартині дістали з води тіла двох українців — членів екіпажу затонулого суховантажу Arvin.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Відбулося опізнання, підтверджено смерть двох громадян України. Пошуково-рятувальна операція не припинялася, вона триватиме і завтра. Безвісти зниклими вважаються три особи, яких активно шукають», — повідомив керівник консульського відділу посольства України в Туреччині Андрій Білик.

Він пояснив, що через складні погодні умови було важко діставати тіла потонулих. «Довелося залучати додаткову рятувальну техніку. Близько 5-ї години тіла дістали з моря та згодом доправили до моргу місцевої лікарні», — пояснив дипломат.

Врятовані українські моряки, які були виписані сьогодні з лікарні, наразі перебувають у готелі, харчуванням та всім необхідним вони забезпечені. Планується, що завтра вони вирушать в Анкару, звідки вилетять до України.

  • Судно Arvin затонуло біля берегів Туреччини 17 січня. На його борту були 10 українців та двоє іноземців. Врятувати вдалося шістьох моряків.
  • Судно ходило під прапором Палау, але належало українській компанії. Турецьке агентство Anadolu спочатку повідомляло, що суховантаж йшов під прапором Росії.