Ощадбанк почав приймати заявки від споживачів газу на підключення до «Нафтогазу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ощадбанк почав приймати заявки від споживачів газу на підключення до «Нафтогазу»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

З 18 січня у відділеннях Ощадбанку українці можуть подати заявку та документи на підключення газопостачання від «Нафтогаз України».

Про це повідомляє пресслужба банку.

Для цього потрібно завітати до одного з відділень Ощадбанку з таким пакетом документів: паспортом, ІПН, документом про право власності на житло та згодою співвласника, якщо право власності оформлене на кількох співвласників житла, а також EIC-кодом (16-значним персональним газовим номером об’єкта).

Заявка опрацьовуватиметься 5—7 робочих днів, після чого споживач отримає інформацію від «Нафтогаз України» про успішний перехід та подальші інструкції. Перевірити статус виконання заявки на підключення можна на сайті gas.ua. Подати заявку може будь-який споживач, не лише клієнт Ощадбанку.

Зазначається, що перехід до нового постачальника відбувається автоматично. Повідомляти попередню газову компанію про підключення до нового постачальника не потрібно. Щойно перехід буде завершено, клієнт отримуватиме платіжки за спожитий газ уже від нового постачальника.

«Замінювати труби у разі зміни постачальника не потрібно: газ доставлятиметься тією ж трубою та з використанням того самого обладнання. Газопостачання під час чи після зміни компанії у клієнта не припиняється», — повідомили в банку. До цього оформити підключення газопостачання могли клієнти ПриватБанку.

  • У понеділок Кабінет міністрів встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 гривні за кубометр. Вона діятиме з 1 лютого до кінця опалювального сезону або до кінця карантину.
  • У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки. Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди на 50%, після чого на нараді у президента Володимира Зеленського вирішили повернути державну регуляцію тарифів.