НСЗУ: Лікування важкохворого з коронавірусом обходиться державі у 45 тисяч гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Національній службі здоров’я повідомили, що лікування одного важкохворого з коронавірусом обходиться державі у 45 тисяч гривень.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці НСЗУ.

Там розповіли, що за період квітня — грудня 2020 року до лікарень було госпіталізовано 253 тисячі пацієнтів з коронавірусом. 50 тисяч з них перебували у відділеннях інтенсивної терапії.

«Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії протягом 2020 року становила 19,6%. За лікування цих пацієнтів НСЗУ виплатила понад 11 млрд грн, тобто майже 45 тис. грн в середньому на 1 пацієнта», — пояснили в НСЗУ.

Там також нагадали, що хворий на COVID-19 або з підозрою на цю хворобу має право на безоплатне тестування у сімейного лікаря та отримання консультації. Також він має право на екстрену медичну допомогу у разі критичного стану і стаціонарну медичну допомогу (госпіталізацію). У цей пакет входить інтенсивна терапія, киснева підтримка, знеболювальне за потреби, медикаментозна терапія та інше.

  • В Україні за добу 17 січня коронавірус виявили у 3 034 людей. Серед них — 107 дітей та 87 медпрацівників.
  • За весь час пандемії в Україні коронавірус підтвердили у понад 1 мільйона 163 тисяч хворих. З них одужали понад 871 тисяча осіб, померли внаслідок ускладнень 20 869 хворих.