В Одесі горів готель: двоє людей загинули, ще двоє постраждали

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Одесі, на вулиці Посмітного ввечері 17 січня сталася пожежа у триповерховому будинку, де розташований готель. Двоє людей загинуло, ще двоє постраждали — їх госпіталізували.

Про це повідомляють пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Думская».

За даними рятувальників, о 20:30 сталося загоряння на третьому поверсі та даху будівлі. Пожежу вдалося ліквідувати через три години — о 23:51 на площі 1 200 квадратних метрів. До гасіння залучили 60 рятувальників і 12 одиниць техніки.

У ДСНС не вказують назву готелю, але судячи з фото, йдеться про Arcadia Apartment.

Один з постояльців готелю розповів журналістам, що почув, як загорілася проводка на другому поверсі, встиг схопити документи і вибігти з будівлі. Ще один постоялець стверджував, що буквально напередодні пожежі в готелі ремонтували проводку, а до цього — періодично виникали проблеми зі світлом.

У поліції за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі слідчі розглядають дві версії причин пожежі — необережне поводження з вогнем та несправність електрообладнання. Правоохоронці призначили пожежно-технічну та судово-медичні експертизи.

  • У ніч на 17 серпня 2019 року на другому поверсі одеського готелю «Токіо Стар» почалася пожежа. Вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. До гасіння залучили 172 рятувальників та 31 одиницю техніки. Ліквідувати пожежу вдалося під ранок. Загинули 9 людей, 10 постраждали. Серед загиблих — громадянка Австралії та дитина. Прокуратура звинувачує обох власників готелю, а також старшого адміністратора, адміністратора і відповідального за ремонт електромережі в порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі. Їм загрожує від 3 до 8 років ув’язнення.