У Нью-Йорку спалили історичний будинок прихильників Церкви Сатани. Потерпілі звинувачують вірян

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У передмісті Нью-Йорка, місті Покіпсі, згорів історичний «Будинок Гелловіну», який був побудований у 1900 році та став місцем поклоніння представників Церкви Сатани.

Про це повідомляє Poughkeepsie Journal.

Будинок мав особливу історію і спочатку належав родині Аддамс, а згодом перейшов у володіння прихильника Церкви Сатани Джо Менділло. Саме він дав імʼя дому і прикрасив його. Двоповерхова будівля незабаром стала частиною громади Сатани і служила місцем збору на свята.

Камери відеоспостереження зафіксували момент підпалу — невідомий чоловік прийшов з двома каністрами о 5-й ранку 16 січня й облив ґанок. Після підпалу він зник. Будівля була деревʼяною і швидко загорілася. Двоє людей, які були в будинку, нічого не змогли зробити і лише залишилися чекати пожежників.

У Церкві Сатани підпал порівняли з терактом та звинуватили християн.

При цьому нападки на спільноту після підпалу продовжилися і в соцмережах. Сатаністи заявили, що винним доведеться «відповідати за скоєне в пеклі».

«На жаль, є нетерпимі віряни, які не визнають інших релігій, крім своєї власної», — заявив лідер Церкви Сатани Пітер Гілмор.