Лоукост SkyUp змінив правила щодо ручної поклажі — тепер безкоштовно можна провозити 9 кг. Але туди треба буде скласти речі з Duty Free

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Pixabay

Український лоукост SkyUp змінив правила перевезення ручної поклажі — її максимальну вагу збільшили з 7 до 9 кг. Разом з тим розміри сумки чи валізи, як і раніше, не повинні перевищувати 55х40х20 см.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Додаткові предмети (ноутбук, сумка, верхній одяг, парасолька, книга, папка для паперів), які можна було безкоштовно брати на борт, за новими правилами треба класти у сумку. Виняток — товари з Duty Free, які до 31 березня 2021 року включно можна окремо брати на борт безкоштовно. З 1 квітня їх теж треба буде класти до рюкзаку або доплачувати за пронесення окремого пакету $25.

Для пасажирів, які подорожують з дітьми, правила щодо додаткових дитячих речей, які можна безкоштовно взяти на борт, залишаються незмінними.

Також авіакомпанія дозволила проносити на борт другу одиницю ручної поклажі, але з певними умовами для окремих тарифів:

  • Basic: за неї треба заплатити $12, якщо забронювали під час купівлі квитка. Якщо у день вильоту — $25.
  • Standard: друга одиниця безкоштовно, але важити вона має до 5 кг, а за розміром має бути меншою за першу — 35х20х10 см.
  • Flex: друга одиниця безкоштовно, має важити до 9 кг і бути такого ж розміру, як і перша — 55х40х20 см.

Для пасажирів, які придбали квитки до 19 січня включно, діятимуть єдині правила для всіх тарифів: одна безкоштовна ручна поклажа (до 7 кг), безкоштовно можна провезти ноутбук, сумку, верхній одяг, якщо вони важать до 3 кг.

  • SkyUp ввела плату за реєстрацію на рейс у аеропорту, але не для всіх. Безкоштовно зможуть зареєструватись пасажири чартерних рейсів; пасажири старші 60 років; люди з 1 і 2 групою інвалідності, учасники АТО.