МОЗ і поліція перевірять гірськолижні курорти Карпат через порушення карантину

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що у звʼязку із скаргами про порушення, представники Міністерства охорони здоровʼя спільно з поліцією 15 січня перевірять в Івано-Франківській області гірськолижні курорти і їхні заклади громадського харчування.

Про це Ляшко повідомив в Facebook.

«Якщо ми звертаємось до людей з проханням дотримуватись протиепідемічних заходів і вони дотримуються їх, то чому тоді певні представники бізнесу дозволяють собі порушувати ці правила? [...]. Порушення повинні мати наслідки», — написав Ляшко.

Він також додав, що у нього є інформація про курорти у Львівській області, але про перевірку там поки не йдеться.

  • В Україні за рішенням Кабміну з 8 до 24 січня діє посилений карантин. Працювати можуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна лише певними групами товарів.
  • Наприкінці 2020 року нардепи запровадили нові штрафи за порушення карантину для бізнесу. Наприклад, за обслуговування відвідувачів без маски передбачено штраф від 3 400 до 5 100 гривень.
  • Віктор Ляшко повідомив, що Держпродспоживслужба найближчим часом здійснить перевірки бізнесу, який продовжує працювати всупереч карантину. Порушники отримають штрафи за порушення правил.