Негода в Україні: Кабмін наказав розгорнути в усіх областях пункти обігріву та вивести спецтехніку на дороги

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Негода в Україні: Кабмін наказав розгорнути в усіх областях пункти обігріву та вивести спецтехніку на дороги

Альохін Дмитро / УНІАН

У всіх областях України на час значного зниження температури розгорнуть мережу пунктів обігріву, а на дорогах працюватиме спецтехніка.

Відповідне рішення ухвалили за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляється на Урядовому порталі.

Як зазначається, обласні та Київська міська держадміністрації повинні забезпечити пункти обігріву продуктами харчування, одноразовим посудом, паливом та іншими предметами першої необхідності. Також органи влади повинні через ЗМІ та соцслужби повідомити населення про адреси таких пунктів та допомогу, що в них надається.

Водночас соціальні служби повинні убезпечити незахищені верстви населення від обмороження та загибелі.

Окрім цього, в областях, де очікуються інтенсивні опади, потрібно вивести снігоочисну та посипальну техніку на найскладніші ділянки доріг, а також для профілактики обробляти дорожнє покриття та прибирати сніг на автошляхах і в населених пунктах.

  • Раніше синоптики спрогнозували, що у низці областей очікуються сильні снігопади, хуртовини та ожеледиця на дорогах, а також люті морози — до -21 °С. Людям порадили не виходити на вулицю без потреби.
  • Рятувальники попередили, що у Карпатах видимість обмежена до 30 м, та закликали туристів не йти у гори.