Офіс генпрокурора порушив справу проти заступника командувача Чорноморського флоту РФ за підбурювання українських військових до держзради

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Офіс генерального прокурора порушив справу проти заступника командувача Чорноморського флоту Росії. Його підозрюють у підбурюванні українських військових переходити на бік РФ.

Про це пише пресслужба ОГП.

«За даними слідства, високопосадовець ЗС РФ у березні 2014 року умисно, з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, а також зміни меж території нашої держави, схиляв військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради», — зазначають там.

Як пояснюють в Офісі генпрокурора, він змусив перейти на бік Росії кілька десятків українських військових, погрожуючи застосувати проти них зброю у разі відмови. Справу порушили за ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 КК України, які передбачають до 15 років позбавлення волі.

За даними джерел «Бабеля», йдеться про російського «політика» Валерія Куликова. Саме він у 2013 році став заступником командувача Чорноморського флоту Росії, але в 2017 році був звільнений з військової служби. Після цього подався у політику. У 2017—2020 роках був членом Ради Федерації Росії — верхньої палати парламенту. А в 2020 році став «депутатом» так званого місцевого «парламенту» окупованого Севастополя.