В Україні тендер на показ футбольних єврокубків вперше виграв ОТТ-сервіс

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Україні тендер на показ футбольних єврокубків вперше виграв ОТТ-сервіс

jgareri / Getty Images

Сервіс трансляції відеоконтенту через інтернет MEGOGO заявив, що виграв тендер на трансляцію в Україні матчів футбольних турнірів УЄФА серед клубних команд на період з 2021 по 2024 року.

Про це пише Tribuna.

Починаючи з сезону 2021/2022 MEGOGO транслюватиме матчі Ліги чемпіонів, Ліги Європи й нового турніру УЄФА — Ліги конференцій. Першим покажуть матч за Суперкубок УЄФА, який відбудеться 10 серпня 2021 року.

«Вперше в історії України тендер на показ найважливіших матчів європейських клубів виграв саме OTT-сервіс. Нам приємно усвідомлювати, що УЄФА визнав професіоналізм та інноваційність MEGOGO. Тепер починається нова футбольна сторінка для українського вболівальника», — заявили в компанії.

За даними ЗМІ, сума тендерної пропозиції переможця стала рекордною для України — вона коливається між 20 і 30 мільйонами євро.

У тендері MEGOGO конкурував з каналами «Футбол 1/2/3» («Медіа Група Україна»), «Воля-Кабель», Sweet.tv, Setanta Sports і «1+1». Зараз єврокубки в Україні транслюються на «Футбол 1/2/3» і Volia Football HD 1, який доступний на MEGOGO.

Сервіс був заснований 2008 році. Його власником значиться колишній топменеджер Правекс Банку Володимир Боровик. Зараз послуги компанії доступні в 15 країнах, сервісом користуються понад 58 млн абонентів.

Що таке ОТТ-сервіс?

Технологія OTT (Over the Top) — метод надання відеопослуг через Інтернет. Термін OTT означає доставку відеосигналу від провайдера контенту на пристрій користувача (приставку, компʼютер, смартфон) через інтернет без прямого контакту з оператором звʼязку. По суті, все що необхідно користувачу для перегляду трансляцій — доступ до інтернету.