Премʼєр Канади Трюдо змінив міністрів перед виборами. Головою МЗС став колишній астронавт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо на тлі можливих парламентських виборів у цьому році змінив кілька ключових міністрів в своєму уряді.

Про це повідомляє Reuters.

Зміна міністрів відбулася після того, як з посади пішов міністр інновацій Навдіп Бейнс, який був ключовим союзником Трюдо. Крім того, канадські премʼєр-міністри традиційно змінюють свою команду, якщо один з провідних членів кабінету міністрів говорить, що не буде балотуватися на наступних виборах.

Як повідомляють джерела Reuters, Трюдо сподівається, що перестановка допоможе йому втримати владу після нових виборів.

Місце Бейнса зайняв міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань. Новим головою МЗС призначено Марка Гарно, який до цього часу обіймав посаду міністра з питань транспорту і в минулому тричі брав участь у космічних місіях NASA (1984, 1996 і 2000 роки). Також він був головою Канадського космічного агентства.

На посаду міністра з питань транспорту призначений Омар Альгабра, який обіймав посаду парламентського секретаря при премʼєр-міністрі.

В українському МЗС позитивно відреагували на зміну міністра закордонних справ. Голова МЗС України Дмитро Кулеба привітав Гарно з новою посадою, а Шампаню побажав успіхів.