У США у річці побачили ламантина, у якого на спині видряпано «Трамп»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Флориді у річці Гомосасса помітили ламантина, у якого на спині написано «Трамп». Природоохоронні органи США почали розслідування.

Про це повідомляє BBC.

Посадовці повідомили, що тварину не сильно поранено, а напис надряпали на водоростях, які ростуть на його шкірі.

Зображення тварини вперше опублікувала місцева газета Citrus County Chronical, вони одразу почали ширитись у соціальних мережах.

Розслідуванням інциденту займається Служба рибних ресурсів і дикої природи США (USFWS). Центр біологічного різноманіття (благодійна організація з охорони природи) пропонує $5 тисяч за інформацію, яка приведе до винних.

«Зрозуміло, що той, хто заподіяв шкоду цього беззахисному, ніжному гігантові, здатний на жорстоке насильство і повинен бути негайно затриманий», — заявила директор Центру.

Ламантини, яких називають «морськими коровами», знаходяться під захистом законодавства США, і будь-кому, хто заподіє йому шкоду, загрожує до року вʼязниці і штраф в розмірі $50 тисяч.

Ламантин — великий повільний ссавець, який став неофіційним талісманом Флориди. Заданими USFWS, наразі в штаті проживає близько 6 300 особин. Зазвичай вони збираються в більш теплих водах по всьому штату. Однак в останні роки їх чисельність знизилася через втрату середовища проживання, цвітіння водоростей і ударів швидкохідних човнів. Вони також у небезпеці через людей, коли збираються на мілководді місцевих річок і каналів.

За даними Флоридської комісії з охорони риб і дикої природи, у 2020 році загинули 637 ламантинів, 90 з яких стали жертвами зіткнень з човнами. Ще 15 особин загинули в результаті інших взаємодій з людьми.

  • Ламантини — травоїдні тварини, які мешкають у мілководних і болотистих прибережних зонах. У світі залишилося три види ламантинів: африканський, американський і амазонський. Американські та їхній підвид флоридські ламантини відносяться до вимираючих видів. Вони мешкають на узбережжі Карибського моря, від Флориди до Бразилії. Флоридські ламантини крупніші за інших, вони сягають 4,5 і більше метрів завдовжки. Живуть вони як у прісній, так і в солоній воді.