Новобранці швейцарської армії через коронавірус почнуть службу вдома онлайн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Через пандемію коронавірусу половина з 12 000 новобранців швейцарської армії почнуть строкову службу онлайн — з 18 січня 6 тисяч призовників проходитимуть курс військової підготовки вдома за допомогою спеціального онлайн-додатка.

Про це повідомляє Swissinfo з посиланням на телеканал RTS.

Дистанційна служба розрахована на три тижні. Новобранці будуть витрачати шість годин на день на статут, правила поводження зі зброєю, стройові правила та інші аспекти базового курсу. Окремо буде йти фізична підготовка.

Через три тижні дистанційного навчання новобранці приєднаються до інших призовників і з 8 лютого будуть переведені до казарм. При цьому вони повинні будуть здати тести на коронавірус і іспити на знання програми. Якщо новобранець погано засвоїв домашній курс або не здав фізичну підготовку, йому доведеться надолужувати згаяне у вихідні в казармах.

  • В армію Швейцарії призиваються всі фізично придатні чоловіки у віці від 20 до 34 років. Вони проходять строкову або альтернативну службу до 5 місяців, після чого можуть йти на контракт. Жінки служать добровільно. Кожен призовник протягом 7—10 років раз на рік проходить тритижневу перепідготовку (територіальна оборона).
  • З 2018 року після реформи і скорочення чисельності військ у швейцарській армії служить до 100 тисяч військових, з яких 10 тисяч осіб професіонали, а решта — призовники або добровольці.
  • У Швейцарії за час пандемії на коронавірус захворіли 478 тисяч осіб і 7 583 померли. В країні в грудні виявили «британський» штам, який розповсюджується швидше, ніж рання версія вірусу. В кінці 2020 року в Швейцарії понад чотири сотні британських туристів втекли з-під карантину. Ймовірно, вони і завезли штам.