Падіння літака в Індонезії: пошукова група знайшла чорні скриньки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Падіння літака в Індонезії: пошукова група знайшла чорні скриньки

Wikipedia / Aeroprints.com

В Індонезії знайшли дві чорні скриньки літака Boeing місцевої авіакомпанії, що розбився 9 січня. Про це повідомляє Reuters.

Найближчим часом чорні ящики відправлять на розшифровку. Про їхній стан наразі нічого не відомо.

Водночас представник Агентства метеорології, клімату і геофізики Дені Септіаді заявив, що літак потрапив у зону сильної турбулентності, цитує Detik News. За його словами, в радіусі 15 км від аеропорту Джакарти під час зльоту лайнера спостерігався грозовий фронт. Температура у верхній його частині могла досягати -70°.

«Згідно з супутниковими даними, о 14:40 в радіусі 15 км від Ченкаренгу [район на заході Джакарти] були дощові хмари з температурою біля верхньої межі в -70 ° C. Це вказує на високу нестабільність, літак, мабуть, відчув сильну турбулентність при проходженні через нього», — сказав експерт.

За даними метеоспостережень Септіаді, під час зльоту лайнера гроза супроводжувалася розрядами блискавок. Крім того, у пілотів могли виникнути труднощі з визначенням бокового вітру.

  • Літак індонезійської авіакомпанії Sriwijaya Air розбився незабаром після зльоту з аеропорту столиці Індонезії Джакарти 9 січня. За даними сайту Flightradar, літак після зльоту втратив понад 3 тисячі метрів висоти менш ніж за хвилину. Жертвами трагедії стали 62 людини.