Вибух газопроводу на Полтавщині: підприємство просить перевірити на причетність екснардепа Мосійчука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Вибух газопроводу на Полтавщині: підприємство просить перевірити на причетність екснардепа Мосійчука

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Підприємство «Лубнигаз» просить перевірити колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука на причетність до вибуху на магістральному газопроводі. Про це компанія написала у Facebook.

«Мосійчук на своїй сторінці у Facebook перший повідомив про те, що вибух — спрямована диверсія та звинуватив підприємство «Лубнигаз», яке Мосійчук намагається захопити не перший рік. Ці брехливі звинувачення пролунали набагато ранiше, нiж власник газопроводу «Укртрансгаз» або ДСНС взагалі проiнформували про сам факт аварiї, не кажучи вже про її можливi причини», — заявили у компанії.

У «Лубнигазі» вважають, що Мосійчук має мотив та «відповідний досвід» для диверсії на газопроводі. Підприємство просить СБУ, Нацполіцію та органи прокуратури перевірити Мосійчука та його оточення на можливу причетність до вибуху.

Також у компанії зазначили, що вперше публічно заявили про спробу рейдерського захоплення з боку групи Мосійчука ще 3 липня 2017 року, але ситуація повторюється й екснардеп начебто продовжує тиснути на них.

Сам же Мосійчук у відповідь на це у Telegram-каналі заявив, що 9 січня в полі під Лубнами дійсно мала місце диверсія: «Під кришуванням ПАТ «Лубнигаз» відбувалася несанкціонована врізка в магістраль з метою крадіжки газу і газоконденсату та подальшого продажу на своїх незаконних заправках в Лубнах, які створив та кришує директор ТД «Лубнигаз», громадянин РФ Максим Дунін».

Нагадаємо, 9 січня стався вибух газопроводу біля міста Лубни на Полтавщині. Він міг статись через розгерметизацію газогону «Уренгой — Помари — Ужгород». Проте причину, яка призвела до цього, досі не встановили. Оператор газотранспортної системи України повідомив про інцидент до СБУ — не виключено, що вибух міг бути наслідком диверсії.

Конфлікт Мосійчука та «Лубнигазу»

У 2017 році на підприємстві «Лубнигаз» повідомили, що нардепи Ігор Мосійчук та Олег Ляшко з «Радикальної партії» хотіли захопити їхню компанію. Причиною конфлікту називали борг перед підприємством з боку КП «Лубнитеплоенерго», яке начебто контролюється представниками «Радикальної партії» — керівник цього підприємства Дмитро Приймак у 2015 році балотувався до міської ради міста Лубни за списком «Радикальної партії». Цей список очолював офіційний помічник Мосійчука Євген Зот.

Сам же Мосійчук відкидав усі звинувачення у спробі захопити підприємство й заявив, що «Лубнигаз» проводить афери. Також, за його словами, власником лубенської компанії є фірма з Гонконгу, за якою стоять українські олігархи Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін, Юрій Бойко та росіянин Дмитро Зубарєв. Екснардеп вимагав тоді «викинути» з підприємства олігархів.

«Вони розписують витрати газу на населення більші, здираючи з людей за це кошти. А надлишок, який насправді не використовується, продають підприємствам із лояльними керівниками та отримують розрахунок у вигляді кешу», — заявляв Мосійчук.