У Мадриді найсильніший за 50 років снігопад. Дороги заблоковані, є загиблі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Іспанія потерпає від найсильнішого снігопаду за останні 50 років, внаслідок негоди в країні загинули двоє людей.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Загиблі — безпритульна особа на сході країни та жінка, яка опинилася в пастці у своєму авто, коли річка вийшла з берегів поблизу Малаги на півдні Іспанії.

Сьогодні у Мадриді очікується ще 20 сантиметрів снігу, а в інших місцях може випасти до 50 сантиметрів. Загалом на понад 400 вулицях іспанської столиці заблоковано рух транспорту, сотні водіїв легкових та вантажних автомобілів застрягли у снігу або вимушені залишатися на місці через негоду.

Крім того, порушено рух поїздів між Мадридом та Валенсією. Також у Мадриді припинили роботу автобусний транспорт і служби з вивезення сміття. Напередодні через негоду закрили столичний аеропорт. А ратушу в місті Толедо в центрі Іспанії довелося чистити від снігу за допомогою військових.

Такого снігопаду в Мадриді не було з 1971 року. Мер міста опублікував у соцмережі Twitter відеозвернення із закликом до містян залишатися вдома. Окрім столиці, від снігопадів ще постраждали регіони Кастилія-ла-Манча в центрі країни та Валенсія на сході Іспанії.

Причиною снігопаду стала буря «Філомена». Очікується, що 10 січня вона просуватиметься далі на північний схід. Це може зменшити снігопади, але низькі температури, ймовірно, збережуться.