Нік Кейв анонсував новий альбом. Він присвячений самоізоляції та соціальній дистанції, характерним для локдауну і наркозалежності

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Нік Кейв анонсував новий альбом. Він присвячений самоізоляції та соціальній дистанції, характерним для локдауну і наркозалежності

duncan c / Flickr

Знаменитий австралійський музикант, письменник і сценарист Нік Кейв оголосив про початок роботи над новим альбомом. Вісімнадцятий реліз гурту Nick Cave and the Bad Seeds називатиметься Carnage, наразі музиканти працюють на студії в умовах локдауну.

Про це Кейв повідомив на своєму сайті The Red Hand Files.

У грудні 63-річний музикант писав про можливість запису нових пісень, коли гурту довелося скасувати свій європейський тур через погіршення ситуації з коронавірусом на континенті.

Carnage, за словами Кейва, буде присвячений самоізоляції, смутку та іншим негараздам, що сталися в усьому світі у 2020 році та які він особисто відчував раніше.

«У певному сенсі локдаун здається мені на диво знайомим, ніби я вже переживав його раніше. Я думаю, це не має бути сюрпризом, оскільки протягом багатьох років я був залежним від героїну — самоізоляція та соціальна дистанція були назвою гри», — написав він у відповідь поціновувачу своєї творчості з Британії, який запитав, як Кейв почувається під час локдауну.

Локдаун став для музиканта державною версію того стану, до якого він завжди був схильний, тож, якщо не зважати на смуток через жертв коронавірусу, він почувається цілком нормально.

Водночас Кейв сумує за турами, яких йому протягом пандемії не вистачає найбільше. Торік він замість турів випустив запис сольного виступу в лондонському Палаці Александри — Idiot Prayer, зіграного перед порожньою залою.

«Я скучив за гострим відчуттями, коли заходжу на сцену, за темпом виступу, де всі переживання розчиняються в суто тваринному зв’язку з моєю аудиторією. Я скучив за цілковитою віддачею, втратою себе», — додав він.

Наразі Кейв працює лише з одним із постійних учасників свого гурту — композитором Ворреном Еллісом.