«Мамо, я бачила живого президента!» Батьки дітей-акторів і ОП розповіли, як знімали новорічне привітання президента

Автор:
Оксана Коваленко
Редактор:
Катерина Коберник
Дата:
«Мамо, я бачила живого президента!» Батьки дітей-акторів і ОП розповіли, як знімали новорічне привітання президента

Facebook / Володимир Зеленський

Ідею новорічного привітання президента готував його офіс, за реалізацію відповідав заступник голови ОП Юрій Костюк. Зйомка дітей, які брали участь у ролику, тривала близько трьох годин, про це «Бабелю» повідомили в ОП. Батьки дітей-акторів розповідають, що діти залишилися задоволені.

Зйомки новорічного привітання президента відбувалися 27 грудня в Маріїнському палаці та на площі перед ним. Дітей-акторів віком 5—8 років для відеоролика шукали кілька агентств. Катерина Кірейцева, мама дівчинки-акторки, яка знімалася у привітанні, розповідає, що жодних особливих вимог у агентств не було: «Було важливо, щоб діти були ігрові [вміли грати] та слухняні».

27 грудня дітей запросили на запис тільки тієї частини, в якій вони були задіяні. «Зйомки за участю дітей тривали кілька годин із дотриманням вимог чинного законодавства», — повідомили «Бабелю» у пресслужбі Офісу президента й уточнили, що претензій на адресу знімальної групи з боку батьків не було.

«Дітей запросили, відзняли і відпустили. Години три, у середньому. Тих, хто розповідав про свої бажання та мрії, знімали ще на великих планах, інші звільнилися швидше», — уточнили у пресслужбі.

Мами двох дітей, які брали участь в зйомках, підтвердили цю інформацію. За їхніми словами, їх зібрали о 18:00, але зйомки почалися пізніше.

«Зйомки проходили чудово, з дотриманням закону, усі були задоволені», — розповіла «Бабелю» Тетяна, мама одного з дітей-акторів Аміра Махді.

«Моя дочка вийшла після першого дубля і сказала: “Мамо, я бачила живого президента!” Повірте, діти-актори люблять зніматися. Моя дочка якось знімалася в рекламі, день тривав 13 годин, і коли все закінчилося, вона хотіла зніматися ще, — розповідає мама іншої акторки Катерина Кірейцева. — Мені неважливо ставлення до президента, це було красиве й атмосферне привітання з Новим роком».

Скільки діти отримали за зйомку — батьки не уточнюють. «Суму я коментувати не буду — це комерційна таємниця. У кіно все індивідуально. Мало це чи багато — батьки вирішують самі. Деякі батьки готові самі оплачувати зйомки, щоб їхня дитина стала відомою», — розповідає Кірейцева.

В оголошенні про кастинг дітей-акторів агентства LOT було зазначено, що за одну робочу зміну платитимуть 500 гривень. У LOT «Бабелю» підтвердили, що вони проводили кастинг для зйомок, і що їм організатори озвучили саме таку суму. Водночас радник глави ОП Подоляк в коментарі Укрінформ заявив, що знімальна група не співпрацювала з LOT.

В ОП нам повідомили, що зйомку новорічного привітання президента оплатили не з держбюджету.

Раніше, 2 січня, невідома Facebook-сторінка «Страсті» опублікувала пост, в якому команду президента звинувачували в експлуатації дітей, порушенні трудового законодавства. Без джерел і підтверджень у пості стверджували, що дітей змушували працювати з шостої години вечора до третьої години ранку. На сторінці також зʼявилися особисті дані кількох дітей-акторів. Через кілька годин усі ці звинувачення повторив Анатолій Шарій, а слідом за ним — прихильники Петра Порошенка і критики Зеленського.