Kyiv Smart City звинуватили у передачі даних користувачів іншому додатку, який виявився новою розробкою КМДА

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Kyiv Smart City звинуватили у передачі даних користувачів іншому додатку, який виявився новою розробкою КМДА

Eugene / Unsplash

Команду додатка Kyiv Smart City звинуватили у передачі персональних даних користувачів розробці «Київ цифровий», який міська влада Києва презентувала у вівторок.

Згідно з повідомленням на сайті Київміськадміністрації, «Київ цифровий» має обʼєднати в собі головні столичні цифрові сервіси.

«Київ цифровий» дозволяє автоматично завантажити дані платіжних карток та інформацію про автівки з Kyiv Smart City, якщо номер телефону користувача в застосунку той самий, що і в гаманці Masterpass», — зазначається у повідомленні.

Також у КМДА підкреслили, що у застосунку вже доступна можливість поповнювати зі смартфону транспортну карту, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, повертати евакуйовану автівку, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ та своїми відгуками впливати на розвиток міста.

Разом з тим, команда розробників Kyiv Smart City заявила, що не має стосунку до цього додатка, а розробляв його нібито Головний інформаційно-обчислювальний центр КМДА (ГІОЦ). Так розробники відреагували на критику, що персональні дані користувачів були передані у додаток «Київ цифровий».

«Щодо особистої інформації у застосунку: увесь час, до сьогодні, всі персональні дані та бази користувачів також зберігалися на балансі міста і команда Kyiv Smart City та її координатори не мали жодного відношення до їх зберігання та обробки», — зазначається у заяві розробників на сторінці у Facebook.

Команда Kyiv Smart City звинуватила ГІОЦ у тому, що центр без попередження користувачів «зніс» додаток Kyiv Smart City, «позичив» його інтерфейс та написав від імені команди в додатку «абсолютно некоректне за своєю суттю та формою «послання-прощання» користувачам».