Справа Шеремета: Нацполіція відправила «білоруські плівки» на фоноскопічну експертизу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Справа Шеремета: Нацполіція відправила «білоруські плівки» на фоноскопічну експертизу

Фото УНІАН

Національна поліція перевірить плівки, де силовики Білорусі нібито обговорюють можливість убивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Ці плівки вже відправлені на фоноскопічну експертизу. Плівки розповсюдив колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар. Наразі він перебуває на території однієї з країн Євросоюзу. Поліція вже сформувала спільну з Офісом генерального прокурора групу, яка готова найближчим часом виїхати до країни перебування власника запису.

Крім того, слідчі Нацполіції підготували Макару офіційне запрошення в Україну для участі в слідчих діях. Чоловік отримає процесуальний статус свідка, також йому забезпечать належну охорону.

  • 4 січня брюссельське видання EUobserver і білоруські опозиційні канали опублікували аудіозаписи, які можуть свідчити про причетність білоруських спецслужб до вбивства Шеремета. На цих записах звучить ймовірний голос ексочільника Комітету держбезпеки Білорусі Вадима Зайцева. Зазначається, що запис було зроблено 11 квітня 2012 року під час інструктажу бійців спецпідрозділу «Альфа».
  • Також стало відомо, що ці записи зробив колишній заступник командира бойової групи антитерористичного підрозділу МВС Білорусі «Алмаз» Ігор Макар. Він передавав ці записи американським дипломатам у 2012 році.
  • У МВС України вже заявили, що аудіозаписи не вплинуть на перебіг справи Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, яких звинувачують у вбивстві Павла Шеремета.