ЗСУ взяли на озброєння дві великокаліберні гвинтівки українського виробництва. Вони бʼють на 2 км

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Збройні сил України взяли на озброєння дві далекобійні великокаліберні гвинтівки Snipex T-REX і Snipex ALLIGATOR виробництва харківського концерну XADO Chemical Group.

Про це повідомив виробник гвинтівок.

«Гвинтівки [...] успішно пройшли державні випробування і успішно витримали всі іспити. За результатами державних випробувань гвинтівки Snipex калібру 14,5 х 114 прийняті на озброєння Збройних сил України», — сказано в повідомленні.

Обидві гвинтівки 14,5 х 114 мм призначені для ураження живої сили і легкоброньованих цілей (техніки). Вони мають плаваючий ствол, який в момент вильоту кулі знаходиться у вільному відкаті, що дає високу точність і купність.

Snipex T-REX є однозарядною гвинтівкою з довжиною ствола у 1,2 метра і прицільною дальністю до 2 000 метрів. Максимальна дальність польоту кулі 7 000 метрів. Важить гвинтівка 25 кг без урахування боєприпасів.

Snipex ALLIGATOR — це багатозарядна гвинтівка з магазином на пʼять патронів. Вона також важить 25 кг, прицільно бʼє на 2 км з дольотом кулі у 7 км і має 1,2-метровий ствол.