Чемпіон «Формули-1» Гамільтон отримав від королеви Єлизавети ІІ лицарський титул

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Чемпіон «Формули-1» Гамільтон отримав від королеви Єлизавети ІІ лицарський титул

Twitter / Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Королева Єлизавета II нагородила титулом лицаря Британської імперії чемпіона «Формули-1», британського пілота команди Mercedes Льюїса Гамільтона. Його імʼя включене до традиційного новорічного списку нагороджень, пише BBC.

У списку серед інших знаменитостей також значаться імена британців, які брали участь у боротьбі з наслідками пандемії коронавірусу.

35-річний Гамільтон усьоме отримав чемпіонський титул у «Формулі-1». До нього стільки разів титул чемпіона здобував лише легендарний німецький гонщик Міхаель Шумахер.

У 2008 році Гамільтон став членом ордену Британської імперії. Це нижчий клас нагороди, після вручення якої з часом можуть вручити титул лицаря Британської імперії (у деяких випадках нагороду найвищого класу вручають одразу).

У ЗМІ писали, що імʼя Гамільтона раніше не потрапляло до списку на нагородження лицарським титулом через питання щодо сплати ним податків. Спортсмен живе в Монако, тому преса писала, що нагородження відкладалося через використання спортсменом схеми оптимізації оподаткування. Однак сам Гамільтон наполягав, що платить значну частину податків на території Британії.