Пілот «Формули-1» Гамілтон переміг на Гран-прі Німеччини і досяг рекорду Шумахера

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Пілот «Формули-1» Гамілтон переміг на Гран-прі Німеччини і досяг рекорду Шумахера

Flickr / Gilles Gardner

Британський пілот «Формули-1» Льюїс Гамілтон здобув 91-у перемогу в кар’єрі. Він здобув перше місце на Гран-прі Німеччини.

Про це пише офіційний акаунт «Формули-1» в Instagram.

Таким чином Гамілтон досяг рекорду славнозвісного гонщика Міхаеля Шумахера. Уже цього сезону британець має всі шанси побити його.

«Спостерігаючи за його домінуванням так довго, я не думав, що хтось, а особливо я, міг уявити, що я буду поруч з Міхаелем з погляду рекордів. Так що це неймовірна честь, і потрібен час, щоб до неї звикнути», — зазначив Гамілтон.

Найближчим їхнім переслідувачем є німець Себастьян Феттель — у нього 54 перемоги. Самому же Гамілтону для 91 перемоги був потрібен 261 заїзд. У Шумахера цей показник більший — він провів 308 заїздів.

Уже наступного сезону до «Формули-1» може приєднатися син Міхаеля Шумахера Мік, який наразі лідирує у змаганнях нижчого рівня — «Формула-2».

  • У грудні 2013 року Шумахер впав під час катання на гірських лижах у французькому Мерібелі. Він отримав важку черепно-мозкову травму, яка призвела до численних пошкодженнь обох півкуль мозку. Спортсмен довгий час пробув у комі, а з вересня 2014 року відновлюється на своїй віллі у Швейцарії.